Development: 

Commercial

Location: Hyderabad, India

Status:

Schematic design

Concept:

The key design criteria for the revitalization of the entire campus was to create a unifying streetscape and meaningful landscape zones for interaction with minimal disruption to existing services.

The rhythmic planting, covered walkways and seating areas along the main spine create spaces for people to engage with nature while addressing thermal comfort. The unified visual identity is further reinforced by the trellised entrance portals to the various blocks. Congregation spaces at nodes act as social hubs. The amphitheater positions itself as a venue for social events like movie screenings, outdoor seminars, group exercise and product launches.

Phoenix Avance Campus
Landscape

© 2017 by DARC Design Studio Singapore